Newsroom

Premieră medicală: O echipă de medici de la MedLife-Polisano și Facultatea de Medicină din Sibiu a salvat viața unei tinere sportive de performanță la karate
O echipă de medici de la spitalul Polisano – MedLife împreună cu cei de la Facultatea de medicină din Sibiu, coordonată de conf. dr. Victor Costache, a realizat cu succes o nouă intervenție complexă în cazul unei adolescente, sportivă de performanță, care suferea de o malformație cardiacă de tip canal atrioventricular parțial.

Poveștile inimii: “Medicul fericit” care a salvat viața unei fete de 22 de ani, din Botoșani!
Să-i numim România discretă. Sau tăcută. Într-o smerenie pe care doar ei, salvatorii, o pot avea. În timp ce privim hipnotizați spectacolul televizoid, în timp ce ne certăm cu vecinul, cu copilul, cu șeful, în fiecare zi în care ne uităm părinții, în care ne omorâm pruncii cu nepăsarea noastră, în fiecare oră a neputinței de a iubi, de a ierta, de a uita… În acest timp se petrec minuni. În discreție, în tăcere, în smerenie. Ei sunt salvatorii.

Chirurgul sibian Victor Costache, decorat de Președintele României
Cu ocazia zilei Naționale a României, Președintele Klaus Iohannis a decorat mai mulți reprezentanți ai societății civile care s-au remarcat în medicină, învățământ și cultură. Printre medicii care au fost vineri la Cotroceni se numără și chirurgul cardiolog Victor Costache. sibianul este recunoscut la nivel național pentru intervențiile în premieră realizate la Sibiu.

Dr. Victor Costache apare pe lista celor 19 personalități de urmărit în 2019
Chirurgul cardio-vascular Victor Costache a fost nominalizat de revista de limbă engleză Business Review ca făcând parte din cele 19 personalități din România care trebuie urmărite în acest an.

Constantin Chiriac în dialog cu Victor Costache: „Despre cultura sănătății și sănătatea culturii”
Conf. Dr. Victor Costache, unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi din România, autorul mai multor premiere medicale naționale și internaționale, a absolvit Facultatea de Medicină din Iaşi, în anul 1998.

Congresul East Meets West 2018, la București
Specialiști Endovasculari din SUA si Europa au răspuns afirmativ medicilor români la invitația de a participa la cel mai prestigios eveniment medical al anului: Congresul East Meets West 2018, care abordează excelența în tratarea bolilor cardiovasculare.

Recordul mondial al medicinii sibiene, recunoscut de presa internațională
Prima intervenție din lume într-un caz de disecție aortică complexă, tratată endovascular la Sibiu, a ajuns în atenția presei internaționale.

Operaţie în premieră naţională la Sibiu. Viaţa unui bărbat cu o boală gravă a inimii, salvată în ultimul moment
Minunea a fost posibilă printr-o intervenţie minim invazivă, făcută pentru prima dată la noi în ţară. Cardiologul Victor Costache, alături de o echipă de medici de top, au reuşit imposibilul pentru pacientul căruia nimeni nu-i mai dădea decât câteva ore de trăit.

Medicii din SUA iau lecții de la colegii români: „Cel mai tare lucru pe care l-am văzut”
Sunt doctori cu experiență, care profesează în spitale renumite la nivel internaţional şi care învaţă cum se fac operaţii pe inimă prin metode minim-invazive. După asemenea intervenţii, pacienţii operaţi pe cord pot pleca acasă în doar câteva zile

Premieră Spitalul Polisano: Procedura de TAVI cu tehnologie Medtronic Evolut R în regim autonom
O echipă de specialiști din cadrul Spitalului European Polisano, parte a grupului MedLife, a realizat cu succes o procedură tip TAVI, prin implantarea unei proteze aortice transcateter, de ultimă generație, de tip Medtronic Evolut R, printr-o incizie de 2 cm în zona înghinală.

NextCARDIO, centrul ce cercetare în chirurgia cardiovasculară minim invazivă al Universității din Sibiu care ține medicii în țară
Într-un moment în care tot mai multi medici și cercetători pleacă din țară, la ULBS a fost inaugurat de mai bine de un an de zile prin finanțare de la Comisia Europeană, un centru de cercetare în domeniul chirurgiei cardiovasculare minim invazive și a terapiei endovasculare.

Dr. Victor Costache cere transparență în repartizarea fondurilor din programele naționale de sănătate
Directorul medical al Spitalului European Polisano, dr. Victor Costache, le cere parlamentarilor să deschidă o anchetă parlamentară cu privire la felul cum sunt cheltuiți banii din sistemul de sănătate, pe programele naționale.

Premieră națională: Tumoră gigant îndepărtată de la un bebeluș, cu o intervenție modernă
O fetiță de doar patru luni din Botoșani a fost operată cu succes la Sibiu ieri, printr-o intervenție realizată pentru prima dată la noi în țară. Micuța, provenită dintr-o familie cu mari necesități materiale, avea o tumoră gigant în zona gâtului, care o împiedica să se hrănească și să respire corespunzător.

Chirurgi de top au revenit la Sibiu pentru salvarea copiilor cu malformații la inima
Chirurgi de top din Europa și România s-au reunit, de luni, la Spitalul Polisano din Sibiu pentru o nouă campanie umanitara destinata salvarii copiilor cu malformații congenitale grave.

Ambasadori, oameni politici, universitari și afaceriști susțin proiectul Sibiu – Centru de Excelență în Chirurgia Cardiovasculară Pediatrică
Sibiul și-a creat bazele pentru înființarea unui Centru de Excelență în Chirurgia Cardiovasculară Pediatrică în cadrul Spitalului European Polisano, care mai are nevoie doar de susținerea Statului și de includerea sa în programele finanțate prin Casa de Asigurări de Sănătate.

Premieră medicală la Sibiu: primul caz de anevrism de aortă toracică rupt a fost operat cu succes
Premieră medicală naţională la Sibiu după ce pacientului nu i se mai dădeau şanse de supravieţuire. Primul caz de anevrism de aortă toracică rupt, tratat endovascular, a fost acceptat de conf. dr. Victor Costache şi Echipa Inimii de la Sibiu după ce a fost refuzat în prealabil de două Institute de Boli Cardiovasculare renumite, din cauza complicaţiilor

Premieră națională la Facultatea de medicină din Sibiu: au salvat o viață prin două orificii de câte 3 cm
Medicii din cadrul Universității “Lucian Blaga“ din Sibiu, împreună cu Centrul de cercetare endovasculară NextCardio și cu specialiști din cadrul Spitalului European Polisano Sibiu au salvat viața unui bărbat diagnosticat cu “anevrism rupt de aortă abdominală infrarenală“. Medicii sibieni au tratat pacientul, în premieră la nivel național, prin tehnică endovasculară.

Operarea disectiei aortice endovascular cu graft multilayer – rezultate Nextcardio
Modulatorul de flux multistrat (MFM) a prezentat rezultate promițătoare în tratamentul patologiilor aortice complexe, mai ales atunci când sunt implicate arterele ramificate, inclusiv câteva cazuri raportate de disecție. Prezentăm experiența și rezultatele noastre centrale unice prin această tehnică.

Rezultate F-up 12 luni pacienti tratati pentru disecție aortică simptomatică cu graft multilayer
Scop: Acest studiu raportează efectele inițiale de 12 luni ale pacienților tratați pentru disecția aortică cronică simptomatică (CSAD) de către modulatorul de flux Streamliner Multilayer (SMFM). Obiectivele primare au fost libertatea de ruptură și moartea asociată aortei, precum și reducerea indexului lumenului fals. Obiectivele secundare au fost permeabilitatea vaselor mari și a ramurilor viscerale, precum și libertatea de accident vascular cerebral, paraplegie și insuficiență renală.

Analiza sistematică și metaanaliza la nivel de pacient a multilayer-ului Streamliner în managementul patologiei aortic toracoabdominal complex.
Scop: Să examineze siguranța și eficacitatea pe termen scurt a modulatorului Streamliner Multilayer Flow (SMFM) în managementul pacienților cu patologie aortică thoracoabdominală complexă, care sunt incapabili pentru intervenții alternative.

NextCARDIO – un proiect de excelenta al Universitatii Lucian Blaga din Sibiu
Luni, 4 septembrie 2017, ora 12:00, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (ULBS) lansează oficial noul sediu al proiectului NextCARDIO, în clădirea Facultății de Medicină a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Cercetare de nouă generaţie prin asistenţă computerizată în managementul patologiilor cardiovasculare – NextCARDIO
Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (ULBS) a organizat ȋn perioada 19-20 iulie 2017 o serie de workshop-uri tematice ȋn cadrul proiectului ″Cercetare de nouă generaţie prin asistenţă computerizată în managementul patologiilor cardiovasculare – NextCARDIO″.

Program Workshop NextCardio
Miercuri 19 Iulie 2017 Ora 09:00 -12:00 Endovascular workshop with Mentice Simulators Responsabili Octavian Popa si Radu Hulpus Simulare terapie endovasculara anevrism aorta abdominala transcateter. Simulare protezare valvulara aortica transcateter. Simulare terapie endovasculara aorta toracica.

Reparea anevrismelor aortice cu terapii celulare (RE-ACT)
Consorțiul RE-ACT va revoluționa tratamentul anevrismelor aortice – o boală care amenință viața pentru care opțiunile de tratament sunt extrem de limitate – prin furnizarea de soluții non-chirurgicale pentru repararea vasculaturii în cadrul terapiei genice, al endometrelor bio-acoperite și al nanomedicinei.